Ook in 2023 is het weer mogelijk om kuikentjes op uw locatie te verwelkomen. De kuikens worden voor één werkweek uitgeleend, compleet met huisvesting, voeding en een uitgebreide handleiding.

De kuikentjes kunnen ook voor een langere periode gehuurd worden, maar dan moet er wel verzorging zijn in het weekend voor de kuikentjes. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Indien u gebruik wilt maken van dit project ontvangen wij graag het volledig ingevulde reserveringsformulier van u. 

De kosten voor een werkweek kuikens op uw locatie zijn € 55,00 excl. BTW en bezorgkosten

Broedmachine

Ook in 2022 is het weer mogelijk om een broedmachine te huren.

Wilt u ook met de kinderen de ontwikkeling van ei tot kuiken volledig meemaken? Wees er dan snel bij. Onze mogelijkheden zijn beperkt.

Indien u hier gebruik van wilt maken ontvangen graag het volledig ingevulde reserveringsformulier van u. 

De periode dat de broedmachine op uw locatie staat bedraagt in totaal vier weken. Tijdens de weekenden heeft de machine geen extra zorg nodig. De kuikens komen op maandag van de laatste week uit. Op vrijdag halen wij de machine en de kuikens weer op.

De kosten voor een broedmachine op uw locatie zijn € 175,00 excl. BTW en bezorgkosten

Wat gebeurd er na afloop met de kuikens?

Regelmatig krijgen wij de vraag:

“Wat gebeurd er na afloop met de kuikens”

Al onze kuikens verblijven enkele weken op onze locatie. Hier krijgen ze de beste voeding en verzorging. Als ze voldoende veertjes hebben gekregen kunnen ze onder de warmte lamp uit en wordt een deel van deze kippen verkocht. Wij fokken met raszuivere kippenrassen. Kippen die dus uitermate geschikt zijn als huisdier. Daarnaast fokken wij met een zeldzaam Nederlands kippenras namelijk: het Hollandse Hoen, dit ras komt steeds minder voor in Nederland en behoord tot ons levend erfgoed. Samen met onderwijsinstellingen, Stichting zeldzame huisdieren en andere fokkers en liefhebbers van dit ras proberen wij de populatie in stand te houden.

U bent van harte welkom om de kippen op onze locatie te komen bekijken!