In het voorjaar is het weer mogelijk om kuikentjes op uw locatie te verwelkomen. De kuikens worden voor één werkweek uitgeleend, compleet met huisvesting, voeding en een uitgebreide handleiding.

Vanwege de maatregelen voor het coronavirus hebben wij tijdelijk de uitleen van kuikentjes gestopt maar vanaf week 20 t/m week 30 is het weer mogelijk om kuikentjes te huren.

In week 20 en week 24 is het ook mogelijk een broedmachine te huren.

Mocht u via de mail al een gewenste week hebben doorgegeven blijft deze gewoon staan!

Indien u gebruik wilt maken van dit project ontvangen wij graag het volledig ingevulde reserveringsformulier van u. Hierop kunt u tevens aangeven welke week uw voorkeur heeft. Om de bezorgkosten voor u zo laag mogelijk te houden, proberen wij zoveel mogelijk locaties in dezelfde regio bij elkaar te plannen. Wij kunnen u dan ook een mogelijkheid geven om te kiezen

De kuikenbak

voor een andere week als dit qua bezorgkosten gunstiger voor u kan zijn. U bent overigens niet verplicht om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

De kosten voor een werkweek kuikens op uw locatie zijn € 45,00 excl. BTW en bezorging

Broedmachine

Afgelopen jaar zijn wij voor het eerst gestart met broedmachines op locatie. Dit is zeer goed ontvangen en wij hebben veel positieve reacties gehad.

Ook in 2020 is het weer mogelijk om een broedmachine te huren.

Wilt u ook met de kinderen de ontwikkeling van ei tot kuiken meemaken? Wees er dan snel bij. Onze mogelijkheden zijn beperkt.

Indien u hier gebruik van wilt maken ontvangen graag het volledig ingevulde reserveringsformulier van u. Hierop kunt u tevens aangeven welke periode uw voorkeur heeft.

De periode dat de broedmachine op uw locatie staat bedraagt in totaal vier weken. Tijdens de weekenden heeft de machine geen zorg nodig. De kuikens komen op maandag van de laatste week uit. Op vrijdag halen wij de machine en de kuikens weer op.

Wat gebeurd er na afloop met de kuikens?

Regelmatig krijgen wij de vraag:

“Wat gebeurd er na afloop met de kuikens”

Al onze kuikens verblijven enkele weken op onze locatie. Hier krijgen ze de beste voeding en verzorging. Als ze voldoende veertjes hebben gekregen kunnen ze onder de warmte lamp uit en wordt een deel van deze kippen verkocht. Wij fokken met raszuivere kippenrassen. Kippen die dus uitermate geschikt zijn als huisdier. Daarnaast fokken wij met een zeldzaam Nederlands kippenras namelijk: het Hollands Hoen, dit ras komt steeds minder voor in Nederland en behoord tot ons levend erfgoed. Samen met onderwijsinstellingen, stichting zeldzame huisdieren en andere fokkers en liefhebbers van dit ras proberen wij de populatie in stand te houden.

U bent van harte welkom om de kippen op onze locatie te komen bekijken!