Black and White Kleine huisdieren heeft verschillende projecten met dieren. Onze projecten zijn onder andere geschikt voor Basisscholen, BSO, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en zorginstellingen. Maar ook voor particulieren zijn onze projecten leuk om kennis te maken met de verschillende kleine huisdieren. Al onze dieren worden uitgeleend met passende huisvesting en alle benodigdheden voor de verzorging. De meeste projecten duren een werkweek.

Veel kinderen willen graag een huisdier. Een huisdier is gezellig, maar heeft zeker ook voordelen voor kinderen. De laatste jaren zijn er veel studies gedaan naar de invloed van dieren op kinderen. Dieren kunnen een kind helpen zich veiliger te voelen. Van de verzorging van een huisdier leren kinderen nuttige vaardigheden zoals het nemen van verantwoordelijkheden, punctualiteit, zelfdiscipline en opgeruimd zijn.

Natuurlijk is het wel heel belangrijk dat een huisdier een wel overwogen keuze is. Kinderen moeten leren dat een huisdier dagelijks verzorging nodig heeft. Een konijntje is heel schattig maar heeft wel iedere week een schoon hok nodig. Via onze projecten komen kinderen in contact met verschillende huisdieren. Ze leren welke verzorging de dieren nodig hebben en leren aan de hand van diverse educatieve materialen meer over de ontwikkeling, voeding en verzorging van dieren.


Ook particulieren die overwegen een huisdier aan te schaffen kunnen bij ons terecht.

Welk huisdier past het beste bij mijn situatie?

 Is een hamster wel echt zo leuk voor mijn jonge kinderen?

Welke verzorging hebben cavia’s dagelijks nodig?

Allemaal vragen die wij voor u kunnen beantwoorden. Via onze projecten kunt u en uw kinderen kennis maken met een diersoort. Door één van onze kleine huisdieren voor een aantal dagen in huis te verzorgen kunt u een weloverwogen keuze maken of deze dieren bij uw passen. Zo proberen wij te voorkomen dat een huisdier in een opwelling wordt aangeschaft en uiteindelijk in een asiel of zelfs op straat beland.