Wilt u de ontwikkeling van een lieveheersbeestje ook een keer van dichtbij meemaken? Doe dan mee met ons project!

De ontwikkeling van een larve tot lieveheersbeestje duurt ongeveer 3 weken. In deze weken wordt de larve steeds groter en verpopt uiteindelijk, waarna een aantal dagen een prachtig lieveheersbeestje te voorschijn komt.

Wist u dat lieveheersbeestjes hele nuttige dieren zijn? Ze helpen ons met de bestrijding van bladluizen in de tuin. Een volwassen lieveheersbeestje kan wel 80 bladluizen per dag eten!

De lieveheersbeestjes die gebruikt worden voor dit project zijn de Adalia bipunctata, het 2-stippelig lieveheersbeestje, dat inheems is in Europa. De lieveheersbeestjes die uit hun pop zijn gekropen mogen worden los gelaten in de natuur!

 Voor dit project kunt u bij ons kiezen uit twee verschillende mogelijkheden.

Pakket 1:  larven, verzorgingshandleiding, huisvesting en een aantal materialen voor de verzorging van de lieveheersbeestjes. Er wordt voldoende voeding voor de larven meegeleverd om volledig uit te groeien tot lieveheersbeestje. Na afloop van dit project mag u de huisvesting houden. De kosten voor dit pakket zijn 45 euro inclusief verzending exclusief btw.

Pakket 2:  met larven en verzorgingshandleiding. Hierbij moet u zelf zorgen voor een huisvesting van de larve en lieveheersbeestjes. Let hierbij wel op dat de huisvesting goed afgesloten is. Larven zijn in het begin stadium zeer klein en kunnen makkelijk door een klein gaatje ontsnappen! Er wordt voldoende voeding voor de larven meegeleverd om volledig uit te groeien tot lieveheersbeestje. De kosten voor dit project bedragen 30 euro inclusief verzending exclusief btw.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20190802_171204-1024x768.jpg
Doorzichtige bak om de larven en lieveheersbeestjes in te houden

Let op! de lieveheersbeestjes worden op dinsdag verzonden. Andere dagen zijn in overleg mogelijk.